perjantai 27. heinäkuuta 2012

Laku sairaana 25.-26.7

Nyt tähän väliin tällanen surullinen postaus.. Mutta nyt onneks kaikki on jo hyvin =)
Eli siis kaikki lähti keskiviikkoillasta. Menin ruokkimaan eläimiä siinä yhdentoista maissa. Annoin ensiksi marsuilla ruuat ja katselin kun Laku makasi häkissään. Sitten laitoin Lakulle siemenet, jolloin tiesin ettei kaikki ollut hyvin. Silloin on imittäin varmasti joku huonosti, kun Laku ei ala syömään heti siemeniä, niin intona kun se niitä aina syö. Noh, sitten menin vain herättämään äitin ja kerroin asian. Tietysti kumpikin huolestuttiin, kun Laku oli syönyt viimeksi vuorokausi sitten, ja onhan Laku jo vanhakin. Ensimmäisenä tietysti tuli mieleen hammaspiikit ja suolitukos, nimittäin ne ovat valitettavasti tuttuja Lakulla. Siinä sitten alettiin yrittää syöttää sitä, mutta ei onnistunut. Vettäkin juotettiin väkisellä sille. Kyllä siinä itku nousi pintaan, kun alkoi miettimään pahinta. Aloin jo muistelemaan sitä, mitä kaikkea olen kokenut Lakun kanssa, olenhan myös kasvanut sen kanssa. Siinä Laku sitten makasi, ja minä silitin sitä. Niin rauhassa se siinä olikin. Siirsin jo patjan kahden maissa eläinten luo, että olisin nukkunut siellä. No yritin mennä nukkumaan, mutta eihän siitä mitään tullut, nimittäin aina kun kuuli jotain Lakun ääniä, niin piti nousta katsomaan. Se oli niin pelottava tunne, voin sanoa, että Laku oikeasti kävi ihan lähellä kuolemaa. En ole itkenyt varmaan koko vuonna yhteensä näin paljon kuin nyt. No pääsin sitten neljän maissa nukkumaan.


Aamulla äiti herätti mut puoli yhdeksältä, että nyt lähdetään Lakun kanssa lääkäriin, että äiti soittaisi sitten yhdeksältä kun lääkäri aukeaisi. Äiti sitten soitti, ja saimme lääkärin vartin yli kahdeksi kovalla vaivalla, kun aikoja ei olisi ollut. Heräsin siis aivan turhaa näin aikaisin, viiden tunnin yöunet takana, mutta ei voinut mitään, piti mennä taas Lakua katsomaan. Lakun olo ei ollut parantunut. Pelotti niiin paljo ja ajattelin kokoajan vain kaikkia kauheita asioita =( Onneksi mulla oli maailman parhaat tukijat <3


Lääkäriaika koitti, ja meidät pyydettiin sisään. Lakulle lääkäri oli jo tuttu paikka, niin monta kertaa siellä olemme käyneet sen hammasongelmien takia. Tällä kertaa Laku oli kyllä harvinaisen rauhallinen. Lääkäri päätti nukuttaa Lakun ja lyhentää hammaspiikit ym. Kun lääkäri kysyi, halutaanko jäädä odottamaan että Laku nukahtaa, niin siinä vaiheessa hajosin ihan täysin. Lähdin vain lääkäristä pihalle. Syy oli se, että päässä pyöri kokoajan ajatukset, ja halusin muistaa Lakun elävänä, etten nukutettuna, jos se ei heräisikään enää nukutuksesta.....


Parin tunnin päästä haimme Lakun. Se oli ihan tokkurassa, mutta hereillä silti. Lakulle määrättiin pakkosyöttöä maanantaihin asti, ja antibioottikuuri 5 päiväksi. 


Lakun kotiinpalun kunniaksi päätin siivota Lakun häkin oikein perusteellisesti, joka tarkoitti sen pohjamaton pesua. Siinä vasta oli urakka! Nyt Laku voi ja syö hyvin puhtaassa häkissään. Näiden muutaman päivän aikana Laku on saanut paljon rakkautta, ja sitä löytyy kyllä loppuelämäksi ;)


Tässä vielä kuvia:


Ruokintaohje ja lasku. Maksoi 42 euroa.

Lääkkeet

Löysän puuron syöttöä, ei maistunut ;D

Kiitos paljon kaikille ihanille, jotka jaksoitte lukea tämän pitkän ja ehkä uuvuttavankin tekstin, mutta tämä oli mulle tärkeää =)

2 kommenttia: